No .7; De logistieke Healtcheck

Logistieke Healthcheck van GetYessed maakt je beter!

Ok, dit item is als “preken voor eigen parochie”, Maar het is dan ook zo logisch…

De markt trekt weer aan. Veel bedrijven zien hun omzet weer1HealthCheck groeien. Dat geeft energie, energie voor nieuwe plannen. We zien dat bij al onze klanten heel nadrukkelijk terug. De plannen behelzen onder andere ontwikkeling van (nieuwe) producten, betreden van nieuwe markten of een combinatie daarvan. Niet zelden gevoed door de kansen die e-commerce biedt.

Gedreven door sterke commerciële plannen en de wil om er succes van te maken worden plannen daadkrachtig omgezet in actie. Maar dan komt het er op aan! Is iedereen in de keten er klaar voor? De nieuwe product/marktcombinaties stellen specifieke eisen aan het logistiek apparaat. Dat uit zich in inhoud, gedrag en in systemen.

Inhoud

Wat brengen de nieuwe plannen met zich mee? Meer of minder volume? Zijn er specifieke (wettelijke) eisen aan het nieuwe product? Welke dynamiek kent de nieuwe markt waar ik me op begeef? Hoe past gewenste flexibiliteit in mijn huidige proces? Hoe passen mijn huidige configuratie, processen en fysieke inrichting bij de geprojecteerde groei?

Gedrag

Wat zijn mijn sterkste competenties? Waar ligt de kracht van mijn medewerkers en mijn organisatie? En belangrijker nog, wat moet ik ontwikkelen gegeven de weg die we met mijn bedrijf inslaan? Moet ik werkvoorbereiding en operatie combineren of juist niet? En als ik het antwoord op deze en nog veel meer vragen weet, hoe zet ik dat dan om in een helder plan dat draagkracht bij alle betrokkenen vindt?

Systemen

In systemen ziet men grote kansen, echter worden systemen ook vaak ervaren als een struikelblok voor snelle vooruitgang. Dat hoeft niet! Niettemin is het belangrijk te weten wat je systemen wel en niet aan kunnen, hoe nieuwe plannen ondersteund worden, en wat er ontwikkeld moet worden. Dat kan op operationeel/functioneel niveau, maar vraagt uiteindelijk ook een visie op systemen voor nu en in de toekomst. Werk ik met een “omni” pakket dat alle functionaliteit afdekt, of werk ik vanuit een “kern” pakket met een flexibele schil? Er is geen goede of foute keuze, de juiste keuze is degene die past onder de paraplu van lange termijn groeiplannen.

Logistieke healthcheck

Alles bij elkaar is afstemming van het logistieke apparaat op de plannen van je bedrijf een omvangrijke klus die lastig te combineren is met de dagelijkse operatie. Niet in de laatste plaats omdat het vanuit een operationele blik ook niet eenvoudig is om objectief te blijven.

ReflecterenVanuit menig directie is behoefte aan een helder en duidelijk advies waar het bedrijf op verschillende niveaus snel mee aan de slag kan. Geen dikke rapporten, eindeloze vergaderingen of maandenlange onderzoeken. Wel een snelle en pragmatische aanpak die op zeer korte termijn de vinger op de zere plek legt en handzame oplossingen biedt waarmee de groeiplannen ondersteund worden.

De logistieke healthcheck biedt uitkomst; binnen twee dagen een objectieve blik op de gezondheid van de logistieke discipline. Een goede voorbereiding, twee dagen “onder de huid” van het bedrijf,  en een aantal diepte interviews met sleutelfiguren gecombineerd met een gezonde dosis energie, kennis en ervaring levert een diagnose op die onmiddellijk tot actie oproept.

Jouw logistiek onder de loep?

Bel of mail met GetYessed:
Martijn Mevissen, 06-22044608 | martijn@getyessed.nl
Alex van Wel, 06-10837242 | alex@getyessed.nl
Marcel Herwegh, 06-23343574 |marcel@getyessed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *