No. 19; Summer break

IMG_4936

Even weg

lac de sainte croixIk ben even weg! Een verdiende summer break in de Zuid Franse Provence. Maar niet aan het werk? Net als bij de meeste mensen is dat bij mij niet als een knopje dat aan of uit gaat. Sterker nog, werk is een wezenlijk onderdeel van wie ik ben. Natuurlijk gaat mijn werk met ons mee op vakantie, in ieder geval in gedachten.

 

Iedereen is mee

Ik geniet van mijn vrouw en kinderen, van de zon, van heerlijke Zuid Franse dorpjes, van lekker eten en natuurlijk, van prachtige wijnen van Provencaalse bodem. Onder het lezen van een goed boek bij het zwembad dwalen mijn gedachten regelmatig af. Mijn werk, mijn vakgebied, mijn collega’s, mijn opdrachtgevers, ze zijn allemaal mee naar Zuid Frankrijk. En om eerlijk te zijn vind ik dat heerlijk!!
IMG_4599Zelden gun ik mezelf de tijd om zo uitgebreid te reflecteren en de koers die ik bewandel te beschouwen. Tussen het gelach van mijn kinderen, de plonzen in het zwembad en de zonnebrand door zie ik wat ik anders aan had kunnen pakken, ik zie glashelder welke fouten ik maakte en aan welke successen mijn inspanning ten grondslag lag. Ik maak me niet druk, ik ben op vakantie!

Eigenlijk zouden je gedachten wekelijks of in ieder geval elke maand een korte vakantie moeten nemen. Niet om te rusten! Nee, dat niet. Maar om een nieuwe omgeving te verkennen, om nieuwe wegen te bewandelen nieuwe routes uit te stippelen. Ga er op uit, open deuren die tot nu toe gesloten bleven en zet je navigatie pas weer aan als je de weg echt niet meer weet! Ik hou mijn gedachten vast en maak een sprong vooruit.

Onze berg

Wat doe ik in het najaar? Hoe gebruik ik mijn successen van eerder dit jaar en welke acties neem ik om niet weer dezelfde fouten te maken? Ik schrik op uit mijn gedachten als mijn vrouw voor mij nog een glas ijskoude rose in schenkt. We proosten, we praten over de zin en de onzin van het leven. Ik deel mijn gedachten van zojuist. Zij geeft mij richting en spiegelt ook hoe zij tegen mijn werk aankijkt. Zonder spanning, zonder deadlines en maar vooral met passie en een geweldig uitzicht op de berg die wij de afgelopen week gedoopt hebben tot “onze berg”, in ieder geval voor twee weken.

Martijn Mevissen
FlowNova.nl
06-22044608